Voorbeelden

Dat je niet tevreden bent over hoe het gaat in het team kan allerlei oorzaken hebben.
In teamcoaching gaat het er niet om op zoek te gaan naar grondoorzaken of ‘aan wie het ligt’.
We gaan bouwen aan de toekomst op basis van de door het team gewenste situatie.

Irritaties en conflicten

Mijn team heeft last van irritaties en wrijvingen.  Het is eerder ‘tegen elkaar’ dan ‘met elkaar’. 

Soms lijkt het alsof het hier gaat om een ruzie tussen enkele personen. In de teamcoaching kijken we naar het hele team: iedereen is immers betrokken bij het doel en verantwoordelijk voor een goede samenwerking

Doorstart maken

Mijn team heeft nogal wat meegemaakt.
Het is tijd om het verleden te accepteren en samen aan de toekomst te gaan werken.

Soms blijft het verleden van het team op een negatieve manier het functioneren beïnvloeden. Dan is het nodig om erkenning te geven aan het verleden. Om vervolgens ‘de horloges gelijk te zetten’, zodat het team met hernieuwd vertrouwen aan de toekomst kan gaan werken.

Vergaderingen duren eeuwig!

Onze vergaderingen duren maar en leveren te weinig op. Het is onduidelijk hoe teamleden bijdragen aan besluiten.

In veel teams is het helemaal niet duidelijk waarover het team mag besluiten en op welke manier de besluitvorming plaatsvindt. En wordt het vaak een rommeltje: zich herhalende discussies, stokpaardjes en de teamleider die uiteindelijk de knoop maar doorhakt. Om vervolgens te merken dat een deel van het team zich niets van het besluit aantrekt.
In teamcoaching kijken we naar de huidige patronen, hoe die doorbroken kunnen worden en gaat het team oefenen met nieuwe besluitvormingsmethoden.

Jong team

Mijn team is recent gevormd. Ik wil deze groep versneld ontwikkelen, zodat het team mijn verwachtingen kan gaan waarmaken.

Jouw team gaat een traject in waarin de leden elkaar goed leren kennen, duidelijkheid krijgen over elkaars voorkeuren en talenten en een samenwerking en communicatie ontwikkelen die past bij het team en bij het doel van het team.

Na teamcoaching blijken teams meer focus te hebben, de capaciteiten in het team beter te benutten, doelgerichter te werk te gaan en met meer plezier te werken.

Ik wil starten, hoe gaat dit in zijn werk?

WORK TO CHANGE

 

Nanningh Cloecklaan 4

2061 DB Bloemendaal

 

Tel. 06 152 90 420

 

info@worktochange.nl

STIR_LOGO_BM_BLAUW

Work to Change heeft het onafhankelijke keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland: STIR. 

CORONA

Ook (juist!) in tijden van Corona is er behoefte met het team bijeen te komen. Elkaar eens goed in de ogen te kunnen kijken. Samen gaan we op zoek naar een geschikte locatie hiervoor.