Hoe het werkt

Samen optrekken is de succesformule:

  • De klant bepaalt het doel van de teamcoaching

  • Work to Change komt met de aanpak

  • In gezamenlijk overleg wordt het teamtraject vormgegeven

  De volgende stappen worden doorlopen:

De eerste stap is een oriënterend gesprek met de leider van het team waarin wij kennis maken met elkaar en u vertelt over het team. We verkennen samen de problematiek, de behoeften en mogelijkheden.

Daarna volgt een intake met het hele team. Hierin wordt met het team gesproken over de ontwikkelvraag: wat wil dit team oplossen, waar wil het vanaf, wat moet er juist wel zijn?  Tevens geeft de intake het team de gelegenheid om te ontdekken hoe de teamcoach werkt. Tijdens dit gesprek wordt het doel van de teamcoaching bepaald. Dit doel is voor de teamcoach leidend in de aanpak van de coaching.

Na de intake zal de teamcoach een traject opstellen. 
Meestal bestaat het traject uit twee tot zes sessies met het team. Deze sessies variëren van dagdelen tot meerdaagse bijeenkomsten ‘op de hei’. Dit is afhankelijk van het doel, de benodigde verandering, de gekozen aanpak en ook van de wens van de opdrachtgever.

Tijdens de uitvoering van het traject is er regelmatig contact met de teamleider om de ontwikkelingen te bespreken en de volgende stappen af te stemmen.

Elk traject wordt afgesloten met een evaluatie ten behoeve van het team zelf en van de teamcoach. Waar staat het team nu en hoe gaat het zich zelf verder ontwikkelen?

Laten we starten!

WORK TO CHANGE

 

Nanningh Cloecklaan 4

2061 DB Bloemendaal

 

Tel. 06 152 90 420

 

info@worktochange.nl

STIR_LOGO_BM_BLAUW

Work to Change heeft het onafhankelijke keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland: STIR. 

❂  CORONA ❂

Ook (juist!) in tijden van Corona is er behoefte met het team bijeen te komen. Elkaar eens goed in de ogen te kunnen kijken. Samen gaan we op zoek naar een geschikte locatie hiervoor.